Forum


De engel bezoekt Zacharias
Dit forum is bedoeld voor ouders die werken met het gezinsboek ‘Ons Dagelijks Brood’.

Op dit forum kunt u reacties van de kinderen plaatsen: Wat was mooi, ontroerend of inspirerend? Ook vragen zijn welkom, wanneer iets niet duidelijk is, kunnen anderen het misschien verduidelijken. Het forum mag een ontmoetingsplek zijn voor ouders die het geloof willen doorgeven.

Pastoor Hagen zal regelmatig het forum bezoeken. Zoals bij elk forum zullen overbodige of niet passende reacties niet geplaatst worden.

Uw bijdrage wordt in principe binnen één werkdag geplaatst.

Klik hier om direct naar het formulier te gaan.

Forumbijdragen

titel:Vormselvoorbereiding
bijdrage van:De Deken uit Brasschaat
datum - tijd:28 april 2009 - 19.52 uur
bijdrage:Graag sluit ik mij aan bij het idee van Mevr.Van Bouwdijk. Ik heb een zoon die dit jaar het sacrament van het vormsel ontvangt. Een voorbereidingsboek om naar dit grote feest toe te leven lijkt ook mij een goed initiatief! Eerlijk gezegd: na Pasen misten we het samen-voorleesmoment van de vastentijd, met het boek ons dagelijks brood. We hebben dit moment van samenzijn dan omgeschakeld naar een voorbereidingsmoment naar het vormsel van mijn zoon toe.


titel:Kinderwoorddienst
bijdrage van:Lucie Geurts uit Horst
datum - tijd:3 april 2009 - 9.29 uur
bijdrage:Hallo, Niet alleen thuis, maar ook tijdens de kinderwoorddienst gebruik ik het boek. Hiervoor print ik de downloads uit. Wat ik jammer vind, is dat er op de downloads nergens het adres van de website staat. Misschien een idee om dat toe te voegen. Kunnen we reclame maken. Groeten, Lucie


titel:Hint voor een volgend boek
bijdrage van:Martine van Bouwdijk uit Haaren
datum - tijd:24 maart 2009 - 17.37 uur
bijdrage:Wij zijn enthousiaste lezers van dit boek, en trouwens ook van het vorige. Wat ik graag aan dit forum wil toevoegen is mijn idee voor een derde boek: een boek voor vormelingen om thuis naar het vormsel toe te leven. Houvast voor de ouders gecombineerd met aansprekende teksten en illustraties voor de kinderen, dat is een gat in de markt.


titel:Ontmoeting
bijdrage van:Lucie Geurts uit Horst
datum - tijd:23 maart 2009 - 14.10 uur
bijdrage:Wij gebruiken het boek rond de veertigdagentijd in ons gezin. Vooral de oudste (5 jaar) vindt het boek fantastisch. Als ze 's avonds een verhaal mag kiezen, zegt ze: "Doe maar het Jezus-verhaal, want dat is het belangrijkste". En bij het verhaal waarin Jezus vertelt dat je iemand 7x70x moet vergeven, kwam ze met de nuchtere opmerking: "toen ik gisteren iets van jou kapot maakte, zei jij ook niet 'geeft niks'" Ik was namelijk boos geworden toen ze met de tandenborstel van haar broertje mijn oogschaduw op haar gezicht had gesmeerd.... Bij de kinderwoorddienst gebruiken we het boek ook. Ik vind het een verademing om m.b.v. dit boek de oude verhalen in een begrijpelijk en modern jasje aan te kunnen bieden. Na de persoonlijke ontmoeting met pastoor Hagen bij de installatie van onze nieuwe deken (de Graaf Woutering), ga ik het boek met nog meer enthousiasme gebruiken. Het adventsboek ga ik zeker ook bestellen! Groeten, Lucie Geurts


titel:Inspirerend
bijdrage van:Mw. Ubaghs uit Brasschaat, Vlaanderen
datum - tijd:7 maart 2009 - 15.42 uur
bijdrage:Ik ben erg verheugd met de publicatie van dit gezinsboek voor de vastentijd. Reeds enkele jaren trachten we de vastentijd dieper te beleven in ons gezin. Eerst aan de hand van de hier in België gepubliceerde vastenkalender, ook deze speciaal voor kinderen. Wij vonden echter dat deze enkel horizontaal bleef en weinig van het evangelie meegaf. Dit nieuwe boek is voor ons een revelatie. (bijna) Elke middag of avond voor of na het eten wordt de dagtekst (voor de groteren) voorgelezen. Gewoonlijk lees ik ook de inleiding erbij, dan volgt het verhaal, de nabespreking is voor ons niet altijd nodig of wordt soms later op de dag voorgelezen. Het creëert een dagelijks gezellig- samen- moment. Veel groeten.


titel:Napoleon
bijdrage van:Elly van Haaster, als catechiste werkzaam in Heemstede
datum - tijd:4 maart 2009 - 14.13 uur
bijdrage:Beste mensen. Wat een prachtig boek is dit en wat zijn de kinderen er blij mee. Gisteren heeft pastoor ze uitgedeeld tijdens de kindercatechese 8-12 jaar. Een jongetje vertelde glunderend dat hij thuis alles ging natekenen. Een leuke anekdote: de bladzijde met ‘wereldleiders’ riep vragen op. Iemand vroeg waarom Julius Ceasar er niet bij stond? Die leefde vóór Christus, en iemand vroeg waarom Napoleon erbij staat, hij was toch een goede man, denk maar aan de snoepjes... Kortom een prachtig boek met de boodschap van Jezus en een handreiking om goed in gesprek te komen. Dank!


titel:Kinderwoorddienst
bijdrage van:Merel Mélotte uit Lisse
datum - tijd:1 maart 2009 - 13.13 uur
bijdrage:We hebben vandaag in de kinderwoorddienst het boek Ons Dagelijks Brood - Veertigdagentijd gebruikt. We hebben de plaatjes geprojecteerd met de beamer en de tekst voorgelezen. De kinderen (onderbouw basisschool) waren enthousiast en vonden het leuk om aan de hand van de plaatjes te praten.


titel:Blij
bijdrage van:Nanda Jansen uit Zeist
datum - tijd:3 januari 2009 - 19.09 uur
bijdrage:Ik ben ontzettend blij met deze uitgave, wij gaan dit boek ook in de parochie bestellen en gaan het ook doorgeven aan de ouders waarvan de kinderen morgen starten met het traject van de eerste communie. Vaak weten kinderen toch weinig van de weertigdagentijd, ja carnaval op school, de aswoensdagviering is in zeist altijd in de avond en dan moeten ze al naar bed, dan is het in een keer palmpasen en pasen maar wat er in de tussentijd gebeurt dat weten ze niet zo goed, dus dit is een geweldig boek om bij kinderwoorddiensten te gebruiken maar ook voor de ouders thuis, want ik denk dat er ook best veel ouders zijn die niet meer goed weten wat er in de vastenperiode aan de hand is. Heel goed initiatief! Nanda Jansen


titel:Welkom
bijdrage van:Pastoor Hagen uit Wassenaar
datum - tijd:19 januari 2009 - 21.06 uur
bijdrage:Welkom op de geheel vernieuwde website met het nieuwe boek rond de veertigdagentijd. Het lijkt me geweldig wanneer ouders met elkaar in contact kunnen komen en door kunnen geven wat blij maakt en inspireert, maar ook wat vragen oproept of de dingen waarmee we elkaar kunnen helpen. Dank en hartelijke groet, we hopen dat er goed gebruik van gemaakt zal worden.
Zoals hierboven aangegeven zal ik regelmatig dit forum bezoeken.
Hartelijke groet, Pastoor Michel Hagen


Formulier

naam:
woonplaats:
emailadres:
titel:
forumbijdrage:
contact:
nieuwsbrief: ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen
© Copyright 2009-2023 • Stichting IHGO • Postbus 306 • 2501 CH Den Haag • (0174) 785 995 • info@ihgo.nlwww.ihgo.nl